Activitats al Centre d'Art i Noves Tecnologies Can Font

Horari de matriculació: de dilluns a divendres de 16.30 a 20.00 h. Dimarts de 10 a 12 h.

Programa de cursos i activitats per el curs 2016-2017 (Activitats2016Web.pdf)

Les classes s’iniciaran a partir de primers d’octubre de 2016 depenent de la matèria. El període de matriculació és del 5 al 7 de setembre per a residents a les Franqueses i del 8 al 27 de setembre per residents i no residents.
En els cursos de durada d’octubre a juny a part de la quota mensual cal abonar la quantitat de 21,50 € en concepte de drets matrícula.
Cursos per a escolars

Juguem en anglès I
Pràctica lúdica de la llengua anglesa per als més petits i de reforç a l’assignatura corresponent per als més grans. Nens de 1r a 6è d’EP.
1 hora setmanal, del 3 d’octubre a juny.
Dilluns de 17.30 a 18.30 h. Preu: 22 €/mes.
 
Juguem en anglès II
Pràctica lúdica de la llengua anglesa per als més joves i de reforç a l’assignatura corresponent per als més grans. Joves d’ESO. 1 hora setmanal, del 5 d’octubre a juny.
Dimecres de 17.30 a 18.30 h. Preu: 22 €/mes.

Reforç escolar
Adreçat a nens escolaritzats en algun nivell d’EP. Ha de servir per aprendre a utilitzar tècniques d’estudi i reforçar, fonamentalment, les àrees de llengua catalana i matemàtiques. També, eventualment, aquelles en què cada nen, individualment, vulgui plantejar dubtes o inquietuds.
1 h setmanal, del 4 d’octubre a juny. Dimarts de 17.30 a 18.30 h. Preu: 19 €/mes.  

Taller de pintura i dibuix infantil
Per a nens d’educació infantil o educació primària, que ha de servir per a contribuir a educar l’esperit artístic i la imaginació dels nens; també per a passar una estona fent una activitat plaent organitzada. Del 7 d’octubre a juny.
Divendres de 17.30 a 19.30 h.
Preu: 35 €/mes. Inclou material per valor de 7,10 €/mes.
Laboratori de robòtica per a infants
Utilitzant materials didàctics, de muntatge, sensors i ordinadors, els nens, organitzats en grups de 2 o 3, hauran d’assolir diferents reptes i competir entre els diferents equips per aconseguir un objectiu comú. Per a nens i nenes de 6 a 12 anys.  Del 6 d’octubre a juny. Dijous de 17.00 a 18.30 h. Preu: 39 €/mes.

Programació de videojocs per a ordinadors
A partir d’un llenguatge de programació senzill però molt potent planificar i realitzar diferents jocs bàsics per a ordinadors. Inclou, a més de la programació, la preparació de tot el material, com imatges, icones, sprites, comptadors, botons, etc., per a portar a terme el joc. Del 7 d’octubre a febrer.
Dilluns de 17.00 a 18.30 h. Preu: 28 €/mes.

Ciència per a infants
Els cursos de Ciències experimentals donen als infants una aproximació al pensament científic. Consisteixen en activitats de diverses branques de la ciència -matemàtiques, física, química, biologia, robòtica, astronomia. Perquè es vagin introduint en el món de la descoberta científica de manera manipulativa i vivencial. Del 4 d’octubre a juny.
Dimarts de 17.00 a 18.30 h. Preu: 28 €/mes

Cuina per a nens i pares
Per a aprendre a cuinar, sol, amb la mare o pare, podent manipular tots els aliments i participar activament de la cuina saludable, ràpida i sana. Divendres del 4 al 25 de novembre de 17.00 a 18.30 h. Preu: 28 € curs.
Cursos per a joves
Laboratori de robòtica per a joves
Utilitzant materials didàctics, de muntatge, sensors i ordinadors, els joves, organitzats en grups de 2 o 3, hauran d’assolir diferents reptes i competir entre els diferents equips aprenent a realitzar programació per mòduls. Durant el curs aprendran per interès propi nocions de física, mecànica, programació, biologia i ecologia. Per a joves de 13 a 16 anys.
Del 3 d’octubre a juny.
Dilluns de 17.00 a 18.30 h.
Preu: 39 €/mes.

Programació de videojocs per a ordinadors
A partir d’un llenguatge de programació senzill, però molt potent, planificar i realitzar diferents jocs bàsics per a ordinadors. Inclou, a més de la programació, la preparació de tot el material, com imatges, icones, sprites, comptadors, botons, etc., per a portar a terme el joc. La finalitat és que els joves interessats a formar-se en el món de l’entreteniment digital, es puguin anar experimentant i preparant. Del 8 d’octubre al mes de febrer Per a joves a partir de 13 anys.
Dimarts de 18.30 a 20 h.
Preu: 28 €/ mes.

Disseny de peces i impressió en impressora 3D
L’objectiu d’aquest curs és donar a conèixer als assistents un conjunt d’aplicacions lliures de disseny i formar-los perquè un cop hagin finalitzat les 6 sessions sàpiguen dissenyar peces en 3D i entenguin el concepte i funcionament de la impressió 3D. Els alumnes es podran quedar les peces realitzades.
Del 6 d’octubre al 10 de novembre de 2016 (12 hores)
Dijous de 17.00 a 18.30 h.
Preu: 75 €
Tallers de pintura i dibuix
Dins de cadascú hi ha un petit artista. Aquest taller serveix per a expressar d’una manera planera i amb l’ajuda de la professora tot allò que sempre hem volgut transmetre a través de la pintura, dibuix o arts plàstiques.
Del 4 d’octubre a juny
Dimarts de 17 a 19 h. Preu: 35€/mes

Activitats per a adults
Idiomes

Practiquem anglès I
Curs d’iniciació a l’aprenentatge. Adquisició de coneixements bàsics gramaticals, lèxics i de comprensió (oral i escrita). Adreçat als alumnes que volen començar a aprendre aquesta llengua, nivell Beginner (A1). Durada del 4 d’octubre a juny.
Dimarts de 19.30 a 21.30 h. Preu: 41 €/mes.

Practiquem anglès II
Curs en el qual els alumnes consolidaran els seus coneixements bàsics de la llengua anglesa i progressaran en l’aprenentatge de la seva gramàtica, vocabulari, comprensió (oral i escrita) i d’expressió (oral i escrita). Nivell Elementary (A2). Durada d’octubre a juny.
Opció Tarda: dilluns de 19.30 a 21.30 h.
Opció Matí: dimarts de 10.00 a 12.00 h.
Preu: 41 €/mes.

Practiquem anglès III
Curs en el qual els alumnes consolidaran els seus coneixements lèxics de la llengua anglesa i entraran en més detall en aspectes gramaticals. De comprensió (oral i escrita) i d’expressió (oral i escrita). Nivell Pre-Intermediate (A2/B1). Durada d’octubre a juny.
Opció Tarda: dijous de 19.30 a 21.30 h.
Opció Matí: dimarts de 10 a 12 h.
Preu: 41 €/mes.
Practiquem anglès IV
Curs de nivell mitjà en el qual es consolidaran els coneixements ja adquirits de la llengua anglesa. Nivell intermediate (B1.1).
Durada del 5 d’octubre a juny.
Dimecres de 19.30 a 21.30 h. Preu: 41 €/mes.

Practiquem anglès V
Curs en el qual es consolidaran els coneixements ja adquirits de la llengua anglesa. Donant per sabut el coneixement de la gramàtica, els alumnes ampliaran el seu lèxic i milloraran la seva comprensió i expressió. Nivell intermediate plus (B1.2).
Durada del 3 d’octubre a juny.
Dilluns de 19.30 a 21.30 h. Preu: 41 €/mes.

Conversa, lectura i escriptura en anglès
Curs de conversa, lectura i escriptura en anglès amb discussió de textos. Es llegeixen i debaten diversos temes clàssics i d’actualitat amb l’objectiu que els alumnes donin la seva opinió i/o defensin alguna postura envers el tema proposat.
Durada del 3 d’octubre a juny.
Dilluns de 19.00 a 20.00 h o 20.00 a 21.00 h. Preu: 20 €/mes.           

Practiquem francès I
Curs d’iniciació al francès. Aprenentatge i adquisició de conceptes i vocabulari bàsic. Adreçat a alumnes que volen començar a aprendre aquesta llengua i no tenen coneixements del idioma. Del 4 d’octubre a juny.
Dimarts de 19.30 a 21.30h. Preu: 41 €/mes.

Practiquem francès II
Curs de consolidació dels conceptes bàsics del francès i progressió en l’aprenentatge d’aquesta llengua. S’estudiarà la gramàtica amb deteniment, així com més vocabulari, i es consolidaran aquests aspectes amb la comprensió lectora i la creació de textos sobre temes diversos. Del 6 d’octubre a juny. Dijous de 19.30 a 21.30 h. Preu: 41 €/mes.

Alemany Inicial
Curs d’iniciació a l’alemany. Aprenentatge i adquisició de conceptes i vocabulari bàsic. Adreçat a alumnes que volen començar a aprendre aquesta llengua i no tenen coneixements del idioma. Del 4 d’octubre a juny.
Dimarts de 19.30 a 21.30h. Preu: 41 €/mes
Tallers

Laboratori de Robòtica per adults
Utilitzant materials didàctics, de muntatge, sensors i ordinadors, hauran d’assolir diferents reptes i competir entre els diferents equips aprenent a realitzar programació per mòduls. Un cop conclòs el curs, els participants tindran nocions de camps molt variats i hauran adquirit competències en diversos àmbits, a través d’una experiència fresca, innovadora, puntera i gratificant. Del 3 d’octubre a juny.
Dilluns de 19.00 a 20.30 h. Preu: 39 €/mes.

Tallers de pintura i dibuix
Dins de cadascú hi ha un petit artista. Aquest taller serveix per a expressar d’una manera planera i amb l’ajuda de la professora tot allò que sempre hem volgut transmetre a través de la pintura, dibuix o arts plàstiques.
Opció A: dimecres de 18 a 20.30 h.
Opció B: divendres de 18 a 20.30 h.
Opció Matí: dimarts de 10 a 12.30 h.
Preu: 42 €/mes.

Pintura sobre seda
Aquest curs esta dirigit a persones que vulguin aprendre diferents maneres de pintar la seda,es un curs ple de llum i de color ,on compaginarem dibuixos mes delicats i complexos amb formes aquarel·lades mes fluides i no tant controlades. Del 3 d’octubre a juny.
Opció Tarda:  dilluns de 18 a 20.30 h.
Opció Matí: dimecres de 10 a 12.30 h.
Preu:  42 €

Dibuixant el cos humà (amb model)
La figura humana permet estudiar: la composició, l‘estructura, proporció geomètrica i harmònica, a través de diferents tècniques gràfiques, i expressar les emocions a través del trac, el gest i la intensitat. Pot venir tothom que tingui ganes d’aprendre. A partir del 4 d’octubre fins a juny.
Dimarts de 18.00 a 20.00.
Preu: 38 €/mes. El preu del model a dividir entre els assistents.

Taller de restauració de mobles
Els alumnes de cursos anteriors practicaran els coneixements adquirits tot ampliant el ventall i els nous alumnes podran conèixer el material i, en funció de la peça, podran fer un tastet de què és la restauració. Es poden restaurar peces rústiques o decorar mobles, també tractar ferro i metalls variats.
Tot anirà en funció de la peça que porti l’alumne.
dijous de 18.30 a 21 h. Preu: 42 €/mes. (Material a part, aproximadament. 40 €)

Costura de supervivència i patchwork
El taller respon a les carències en costura bàsica. L’objectiu és realitzar arranjaments bàsics en peces de vestir i de la llar, com per exemple: escurçar les vores (pantalons i faldilles), estrènyer o eixamplar peces, posar cremalleres, construir coixins, estovalles, etc. Curs d’octubre a juny
Opció A: dilluns de 19.00 a 21.00 h.
Opció Matí: dimarts de 10.00 a 12.00 h.
Preu: 28 €/mes.

Dibuix i disseny assistit per ordinador
Iniciació a la il•lustració, el dibuix i la pintura, utilitzant tècniques digitals, tant vectorial com imatge de mapa de bits. Utilització dels programes Illustrator i PhotoShop CS5. Del 7 d’octubre a juny. Divendres de 18 a 20 h. Preu: 28 €/mes

Utilització pràctica de la càmera digital. Iniciació a la fotografia
Introducció als conceptes de fotografia: velocitat, lluminositat, composició, etc.
Curs de 12 hores de durada.
Dissabtes alterns del 8 d’octubre al 17 de desembre, de 10.00 a 12.00 h.
Preu: 75 €.  

Ajusta, modifica i retoca les teves fotos
Introducció a l’ajustament, retoc i manipulació d’imatges, així com a la creació d’efectes especials, utilitzant el programa Adobe PhotoShop. Curs de 20 hores de durada. Del 4 d’octubre al 20 de desembre.
Dimarts de 19.00 a 21.00 h. Preu: 102 €.

Informàtica Bàsica.
Adreçat a alumnes sense coneixements en aquesta disciplina o amb coneixements molt bàsics o fragmentats i que els vulguin ampliar.
D’octubre a juny.
Opció A: dijous de 17.00 a 19.00 h.
Opció Matí: dimecres de 10.00 a 12.00 h.
Preu: 30 €/mes.

Informàtica - ofimàtica
Adreçat a alumnes ja iniciats en aquesta disciplina i que desitgin ampliar els seus coneixements d’utilització de l’ordinador, l’ofimàtica i l’entorn d’Internet. D’octubre a juny.
Opció A: dijous de 19.00 a 21.00 h.
Opció Matí: dimarts de 10.00 a 12.00 h.
Preu: 30 €/mes.

Disseny de peces i impressió en 3D
L’objectiu d’aquest curs és donar a conèixer als assistents un conjunt d’aplicacions lliures de disseny i formar-los perquè un cop hagin finalitzat les 6 sessions sàpiguen dissenyar i imprimir peces en 3D. Els alumnes es podran quedar les peces realitzades. Del 21 d’octubre al 25 de novembre.
Dijous de 19.00 a 21.00 h. Preu: 75 €.
Introducció a les xarxes socials com a eina de comunicació per a l’empresa i l’autònom
Cada vegada és més important fer-se veure a Internet per a poder posar la teva empresa en el mercat. Iniciació a la utilització de les xarxes socials com aparador publicitari per als teus productes o serveis. Curs de 20 h. Del 5 d’octubre al 21 de desembre.
Dimecres de 18.00 a 20.00 h. Preu: 102 €


Salut, cultura

Ioga dinàmic
El Ioga dinàmic combina moviment expansiu i meditatiu amb estiraments i meditació, amb la respiració com a nexe de tota la sessió. És un Ioga profund on, després d’activar el cos, la consciència respiratòria ens aquieta la ment i vivim el silenci amb pau i alegria. D’octubre a juny
Opció A: dilluns de 18.30 a 20.00 h.
Opció B: dimecres de 19.00 a 20.30 h.
Opció Matí: dimarts de 10.00 a 11.30 h.
Preu: 28,50 €/mes.

Dietètica i nutrició
Introducció a l’alimentació sana. Aprenem a menjar bé. Els beneficis de la bona alimentació i del control de la dieta. Curs de durada trimestral. Es podria repetir cada trimestre o, en el seu cas, realitzar cursos de continuació.
A partir de gener. Dia i horari per determinar.
8 hores. Preu: 28 €.

Relaxació i control de l’estrés
Dirigit al públic que sempre està estressat o que vol gaudir d’una estona relaxant i tranqui-la, aprenent com ho podem fer per prendre la vida amb actitud més positiva. Del 7 d’octubre a juny.
Divendres de 18.00 a 19.30 Preu: 28,50 €/mes

Automaquillatge
Aprendrem a maquillar-nos tenint en compte les faccions del nostre rostre.
Amb les tècniques apreses desenvoluparem el maquillatge més adient per al dia, la tarda o la nit. Divendres 2 i 9 de desembre de 19 a 21 h. Preu: 36 €

Tai-Txi
S’ensenya a conèixer el propi equilibri, la capacitat de moderar comportaments extrems i l’actitud en els nivells mentals i físics. Del 7 d’octubre a juny.
Divendres de 18.00 a 19.00 h. Preu: 19 €/mes.

Cuina actual
Aprofitar la proximitat de les festes de Nadal per donar unes nocions de plats, idees, tècniques i consells basats en la manera de cuinar més moderna i senzilla.
Divendres 4, 11, 18 i 25 de novembre de 19 a 21 h. Preu: 28 € tot el curs.

Cuinar pasta
La pasta és un aliment imprescindible en moltes cultures. Fàcil de cuinar i de molt aliment, aquí s’aprendrà a controlar-la i a realitzar les salses més sofisticades.
Divendres 16 i 23 de desembre de 19.00 a 21.00 h. Preu: 14 €

Taller de rebosteria
Per aprendre a fer pastissos, pastes i altres dolços. A controlar les proporcions per aconseguir el producte més suau, gustós i gratificant. Divendres 20 i 27 de gener de 19.00 a 21.00 h. Preu: 14 €

Taller de tapes
Per aprendre a fer pastissos, pastes i altres dolços i a controlar les proporcions.
Divendres 3 i 10 de febrer de 19.00 a 21.00 h. Preu: 14 €

Iniciació al tast de vins i caves
L’anàlisi visual, el color, l’olfacte. Les aromes presents en els vins. La vinificació d’un vi blanc, avantatges i inconvenients de la verema manual versus la verema mecànica, la fermentació, el premsat, la criança, l’estabilització en fred, el filtrat i com ens pot influir tot això tot això en el resultat final, i com ho detectarem a la copa. La vinificació d’un vi negre, el derrapat, la trepitjadora, la maceració pelicular, la fermentació, el barret, el sagnat, el premsat, la fermentació malolàctica, la criança, el clarificat, la estabilització en fred, la filtració, la criança en ampolla, tipus de vins negres que podem trobar al mercat. El vi escumós, el cupatge, el tiratge, la segona fermentació, la posada en pupitre, el degollament, el licor d’expedició, etc.
Dimarts 8, 15, 22 i 29 de novembre de 19.00 a 21.00 h.
Preu: 92 €

Tast de cerveses
Explicació sobre l’elaboració de la cervesa, història, tipus de gra, germinació, malta, la mòlta, cocció, llúpolització, fermentació, maduració i envasat. Tipus de cerveses, ale, lager i lambic, i els seus diferents estils arreu del món. Tast de 8 cerveses representatives dels diferents estils elaborats.
Dimarts 13 de desembre de 18.00 a 21.00 h. Preu: 41 €

Taller de gintònics
Aquests tallers volen ser una activitat lúdica, participativa, però també formativa, explicant la història de la ginebra, les característiques de les tòniques i curiositats sobre el món de la cocteleria.
Dimarts 20 de desembre de 18.00 a 21.00 h. Preu: 41€


Història de l’Art
Curs permanent d’història de l’art, amb visites opcionals a museus de tot l’estat, segons l’oferta del moment.
Del 5 d’octubre a juny.
Dimecres de 10.00 a 12.00 h del matí.
Preu: 29 €/mes.

Història Universal
Curs permanent d’història universal. Una visió al passat per a poder saber on estem i d’on venim. Explicarem la història del món a partir de la Revolució francesa fet que es considera l’inici de l’època contemporània.  
Del 4 d’octubre a juny.
Dimarts de 19 a 21 h.
Preu: 29 €/mes.

Curs d’escriptura creativa
Possibilitar l’accés de l’alumne a les seves pròpies capacitats narratives. Descobrir els recursos i eines de què disposem per a la construcció d’històries.
A través de la mateixa escriptura d’un conte, l’alumne/a experimenta i entén els diferents passos que porten a la creació d’una història i treballa el concepte de la reescriptura.
A partir de gener de 2016. Durada 20 hores. Dimecres de 19.30 a 21.30 h.
Preu: 102 €.

Per a més grans de 25
Curs semipresencial.
Preparació de la modalitat Arts i Humanitats/Ciències Socials i Jurídiques i Ciències i Ciències de la Salut.
Part comuna: Comentari de text, llengua castellana i catalana (llengua estrangera NO).
Part específica: Geografia i Història Contemporània.
Dimarts i dijous de 18.45 a 22 h (125 h).
Preu: 817 € tot el curs.