Actualitat de Zygmunt Bauman. Conferència del professor Xavier Antich

Xavier AntichEl tretze de juny , coincidint pràcticament amb el dotzè aniversari de l'Aula de la Universitat a l'Abast, vàrem poder gaudir d'una brillant, extraordinària, conferència del professor Xavier Antich, filòsof, que d'una forma amena, didàctica, planera ens va fer passejar pel món del pensador Zigmunt Bauman, agafant-nos de la mà a través dels seus escrits per endinsar-nos en el terreny d'aquesta societat líquida, variant, que ens obliga constantment a anar buidant i emplenant les nostres capacitats d'aprenentatge per no perdre'ns.

Això si, des de la meva personal interpretació Bauman , el que crec és que hem de desaprendre el que hem après per tornar a aprendre , generant-me el dubte de si el que hem buidat ens era més útil moralment, èticament, etc., del que anem emplenant. Dubtes, meus, clar. 

Xavier Antich amb les seves referències a una de les constants d'en Bauman , que era fer una millor i més gran difusió del coneixement, va esperonar a aquesta aula universitària a seguir contribuint modestament, humilment a transversalment fer divulgació d'aquest coneixement que ens haurà d'ajudar a pensar per millorar, per millorar-nos. 
Coincidència d'ahir que em van emocionar va ser que fa dos anys , coincidint amb el desè aniversari de l'aula, vàrem gaudir d'en Carles Capdevila que amb el seu sentit de l'humor intel·ligent amb d'un gran rigor acadèmic també ens va parlar de Bauman de l'interregne en el que ens trobem. 
Antich, Capdevila, Bauman , déu n´hi do la sort que tenim de poder sentir-nos a prop d'ells.